zaterdag 12 januari 2013

Logboek van de cruise - dag 6

Dag 5 slaan we maar over, dat was weer op zee, en die hebben we lezend in (e-)boeken doorgebracht. In de bibliotheek staan ook 2 tafels waar je legpuzzels kunt maken en dat gebeurt door een klein groepje fanatieke puzzelaars (waaronder Olga). Ik had op de externe harde schijf van de iPad wat films gezet om te bekijken, maar dat was eigenlijk niet nodig, want je kon DVD's lenen die je op de DVD-speler in je hut kunt afspelen. Ook werden er voortdurend op 3 kanalen van de TV films vertoond, dus er was voldoende aanbod. Maar op dag 6 komen we om 7.50 uur aan in Funchal op Madeira. We hadden een "shore excursion" geboekt met de naam "Panoramic Island Landscapes", een 3,5 uur durende tocht voor $ 54,95 p.p. waarbij je met de bus naar het vissersdorpje Camara de Lobos reed, beroemd geworden door Winston Churchill, die daar o.a. heeft geschilderd:

Hij had wel een mooi uitzicht daar:


Na 15 minuten weer verder in de bus, naar Cabo Girao, de hoogste zeeklif van Europa, waar we weer een stop hadden. Je kon door een glazen vloertje naar beneden kijken:

Dat zou ongeveer 750 meter diep moeten zijn. Na deze stop, waar ook heel veel handelswaar werd aangeboden, gingen we weer de bus in en werden we, net als bij de eerste stop, geteld door een Amerikaanse dame met een plaatje Holland America Line op haar jas. De telling klopte niet, er ontbrak nog 1 van de 39 deelnemers, dus even wachten, maar na een tijdje bleek dat ze niet goed had geteld, want toen de reisleidster, een jonge dame uit Madeira, opnieuw telde, bleken we er wel allemaal te zijn. Die Amerikaanse dame wist ook helemaal niets van het eiland, en haar toegevoegde waarde als "schapenteller" had ze nu ook al verpest. Bij de derde en laatste stop bij Pico dos Barcelos voor een mooi panoramisch uitzicht over het eiland heeft ze zich maar nergens meer mee bemoeid. Daar konden we op eigen kosten een kop koffie drinken en in de zon zitten. Daarna weer terug naar het schip. Al met al een nogal dure excursie (40x$50 = $2000 voor 1 bus) gezien het gebodene. Maar ja, het is wel een mooi eiland, we gaan nog eens terug, maar dan met een vliegtuig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten