zondag 13 januari 2013

Logboek van de cruise - dag 14

Op dag 14, zaterdag 5 januari 2013 komen we om 10.05 uur aan in Lissabon. Het laatste stuk onderweg naar de haven is leuk om te volgen vanaf ons dek 3:
Op de achtergrond hoor je de cruise director Glenn Coenen, die ons uitlegt hoe je naar de boeg kunt komen om foto's of filmpjes te maken. Het enorme Christus beeld van 28 meter hoog op een voetstuk van 82 meter vlak naast de 25 april brug (een soort kopie van de Golden Gate brug in San Francisco) is in 1959 gebouwd uit dankbaarheid dat Lissabon is gespaard tijdens de 2e wereldoorlog. Die 25 april brug is genoemd naar de revolutie van 1974, in 1966 heette de brug de Salazar brug naar de dictator van destijds. De brug is 2278 meter lang, en is zelfs langer dan de Golden Gate brug en ook nog de langste overspanning van Europa (1013 meter)

Nog een filmpje van de onderdoorgang:

's Morgens zijn we te voet Lissabon in geweest, het oude centrum lag heel dichtbij de aanlegplaats. We hebben diverse plekken bekeken, o.a. een vlooienmarkt. Veel klimmen en afdalen in kleine straatjes dus later spierpijn in je kuiten. Koffie gedronken in typisch buurtcafé, daarna gelopen naar de richting van het schip. Glaasje wijn gedronken in de zon, tosti gegeten en daarna weer aan boord. Om 23.48 uur vertrekken we weer naar de oceaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten