woensdag 9 januari 2013

Logboek van de cruise - dag 0

zaterdag 22 december 2012 

Rond 13 uur hebben we geparkeerd op het 3e Katendrechtse Hoofd bij het SS Rotterdam (het hotelschip dat de gemeente Rotterdam zoveel geld heeft gekost). Vervolgens met de koffers etc. naar de shuttlebus. Die bracht ons naar het MS Rotterdam, ons schip voor de komende 18 dagen, dat lag vlak bij de Erasmusbrug. Daarna inchecken met instapkaart en paspoort. We kregen gekleurde strookjes waarmee we zouden worden afgeroepen, en ook een medisch checkformulier (of je geen diarree etc. hebt), kop koffie gedronken, daarna in een lange rij staan tot je werd ingeboekt met boordpas, waarbij ook foto gemaakt werd. Daarna werd op de wal nog een staatsiefoto gemaakt, die je later aan boord kon kopen. We kwamen binnen op dek 2 en moesten naar dek 3 hut 3351. We hebben een Lanai hut met een schuifdeur, maar die schuifdeur naar het promenadedek werkt niet. Zondag even klagen! Om 16.15 uur eerste gezamenlijke activiteit: sloepenrol. We moeten gelukkig op dek 3 zijn, a.h.w. vlak achter onze hut, maar het afroepen van de namen gaat nogal primitief, en duurt erg lang met lange lijsten met namen. Waarom geen handscanners gebruikt, en iedereen zijn boordpas met barcode laten inchecken? Alle namen afgeroepen, daarna zwemvest instructie.
Het blijkt dat er flink betaald moet worden voor wifi aan boord, ik heb voor $ 100 250 minuten gekocht, kreeg 10% gratis, dus 275 minuten. In de folders staat dat er alleen wifi in hotspots is, maar het werkt ook in de hut. Het gaat via satelliet, dus nogal langzaam.
Om 18.02 uur wordt het schip afgemeerd (oftewel we vertrekken; ik dacht altijd dat afmeren aan land gaan betekent, maar dat noemt de kapitein aanmeren)
Wij staan bij het diner op 20 uur (op eigen verzoek) en eten aan een 2 persoonstafel in de La Fontaine diningroom op dek 5 aan de achterkant van het schip aan tafel 36. Eerste avond begon iets later omdat de 17.45 groep nog niet helemaal weg was. Keuze uit 4 voorgerechten, 4 soep of salade, en meerdere hoofdgerechten. Prima kwaliteit, ook de toetjes!
In de hut was alles weer netjes gemaakt door onze steward, er lag ook een briefje voor ontbijt op bed, dat netjes ingevuld, met als aflevertijd 08.30-09.00 uur. 's Nachts een paar keer wakker geworden van de deining, het leek ook of er water tegen de ramen sloeg, bleek een mannetje in oliepak met een slang, die de ramen schoonmaakte! Waarom dat om 6 uur 's morgens moet?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten