maandag 14 januari 2013

Logboek van de cruise - dag 15, 16 en 17

We zitten weer op zee, en als ik wakker word, ben ik plotseling 1 jaar ouder! Na het ontbijt in de hut:

was het dankzij de heldere lucht en de kalme zee best aangenaam om in onze dekstoelen van de zon te genieten. Na een tijdje verdwijnt de zon van ons dek en gaan we maar een rondje schip maken. Wat ons al op de eerste dag was opgevallen: in de lift ligt elke dag een andere mat, vandaag dus deze:

Wat een werk! Er zijn 12 liften, verdeeld over 3 groepen: "forward" "midship" en "aft". Dat zijn dus 84 matjes! We gaan ook eens in de "Crows Nest" kijken op dek 10, en het valt op dat het naar rook stinkt in deze ruimte, die 's avonds als partyruimte wordt gebruikt met DJ en gelegenheid om te dansen. Er is een deel waar kennelijk mag worden gerookt, er staan asbakken op tafel, en de ruimte is niet afgesloten van de rest. In het Casino zijn ook een paar rijtjes gokautomaten waar mag worden gerookt, te herkennen aan asbakken die aan de apparaten zijn bevestigd.

's Avonds bij het diner om 20 uur moeten we ongeveer de Golf van Biskaje invaren, maar gelukkig is het ook daar rustig. Aan het eind van het diner komt er een taartje op tafel:


en ik ben toegezongen door 4 stewards, die een Maleisische versie van "Happy Birthday" ten gehore brengen!

Omdat er op dag 16, maandag 7 januari weer een formal dinner was (op onze reispapieren stond dat er 3 formal nights waren, maar dit was al de 6e!), hebben we maar een keertje het diner in La Fontaine overgeslagen en hebben we 's middags een broodje gegeten in het Lido en daar 's avonds een lekkere biefstuk gegeten in het Lido (waar het niet formeel was). Olga had zelfs frietjes bij de biefstuk, ik een gepofte aardappel.

Op 8 januari zijn we in het Kanaal, het is bewolkt en rond lunchtijd (12 uur) zijn we op positie 50 07.7 N en 001 01.7 W. 's Middags lunch in het Lido, 's avonds het laatste diner in de La Fontaine diningroom. Er was een ruime keuze uit gerechten van diverse continenten: Noord- en Zuid-Amerika, Aziƫ en Australiƫ, Europa en Afrika. Voorgerecht Olga Latijnse gravad lax, ik Mediterrane Mezze-schotel, daarna beiden Argentijnse guiso-soep, hoofdgerecht Olga Runderhaas met gegrilde Portbello's, ik Libanese lamsschouder, en als toetjes Olga baked Alaska, ik New Yorkse cheesecake met appelcompote.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten