maandag 11 april 2011

Leuk weekend

Met de groep HSV 78-80 hadden we een leuk weekend in Heerhugowaard: op zaterdag 9 april kwamen we bij elkaar in Hotel Babylon in Heerhugowaard Noord voor een gezamenlijke lunch, daarna naar Broek in Waterland waar we een groenteveiling bijwoonden.


We zitten netjes in de banken met voor onze neus een knopje waarmee je op de partij groenten van je keuze kunt bieden. (NB de foto's zijn stills uit een filmpje, dus niet superscherp)


De dame die de uitleg deed was gekleed in traditionele Waterlandse kledij.


De klok loopt terug en degene die als eerste drukt heeft de groenten die worden afgemijnd. Ik heb een rode kool gekocht voor € 1,10, Olga 4 tomaten voor € 0,65.


Op deze foto staan we te wachten op onze rondvaartboot, die ons door het Land van de 1000 eilanden moet vervoeren. Dat duurde iets langer dan de bedoeling was, door een misverstand bij de schipper, maar vanwege het prachtige weer vonden we het helemaal niet erg om even op het terras een drankje te drinken.

De rondvaart gebeurde dus iets later, samen met een gezelschap Amerikanen. De schipper/stuurman/kapitein gaf in steenkool-Engels een uitleg over het gebruik van de eilandjes voor het kweken van groenten, die dan per schip naar de veiling werden gebracht. In de 2e wereldoorlog is het gebied zelfs gebruikt om onderduikers te herbergen. Die werden gewaarschuwd voor de komst van Duitsers door de vrouw van de molenaar, die de wieken van haar molen in een bepaalde stand zette.

's Avonds aperitief en diner in het restaurant van Hotel Babylon, grote klasse! Na de overnachting en een luxe ontbijt ging iedereen weer huiswaarts.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten