vrijdag 19 november 2010

KRO 85 jaar

Dit jaar bestaat de KRO 85 jaar. In 1925 ontstaan als de Bond van RK radioverenigingen, daarna omgedoopt tot Katholieke Radio Omroep. Mijn favoriete radioprogramma "Het Theater van het Sentiment (TvhS)" had onder de luisteraars een enquête gehouden naar het meest legendarische KRO-radioprogramma. Gisterenavond 18 november was er in het AKN gebouw in Hilversum de afsluiting van een speciale week van het TvhS, waarbij ik aanwezig was. Van 20 tot 23 uur was er mooie muziek uit de jaren 50, 60, 70 en verder te horen, afgewisseld door interviews met dames en heren die KRO radio hebben gemaakt. Gisteren waren het Peter van Bruggen (o.a. Weeshuis van de Hits), Paul de Leeuw (Lieve Paul) en Peter van Dam (Manneke Pop). Hier zie je Stefan Stasse en Marc Stakenburg achter de presentatiedesk:

Uiteindelijk werd als het meest legendarische KRO radio programma gekozen: "Het Weeshuis van de Hits" van Peter van Bruggen. Hij ontving de prijs, een "gouden" microfoon:

Zoals je kunt zien was het erg gezellig in het KRO muziek café:

Mijn eigen keuze voor het meest legendarische programma: het Theater van het Sentiment, eindigde op de tweede plaats bij de verkiezing. Hier hoor je mijn voorkeur tijdens de community singing op het nummer Splanky, de tune van Brandpunt:


Als er hierboven geen muziekspeler te zien is (sommige browsers blokkeren die), dan kun je ook hier even klikken, om hetzelfde stukje te horen. Daarna weer met de pijl "terug" (linksboven) naar deze pagina terugkeren.

Bedankt André, Elly, Stefan, Marc en alle anderen voor een prima avond met mooie muziek en interessante mensen. Alleen jammer dat er geen KRO-ketten aan de bar te krijgen waren! ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten