maandag 12 augustus 2013

Rijst met kip en preu

Op veelvuldig verzoek heb ik het recept van rijst met kip en preu maar eens opgeschreven:

Voor 4 personen:
4 grote kippenbouten (of 4 kipfilets)
kerrie
tijm
zout en peper
2 teentjes knoflook
1 gesnipperde ui
1 fijngesnipperde rode paprika
1 kleine prei in ringen
2 ons champignons, in kwarten
ketjap
peterselie
majoraan
1 kleingesneden komkommer
250 g taugé
satésaus

Rijst koken volgens de aanwijzingen op het pak. De kippenpoten kruiden met kerrie, tijm, peper en zout, daarna braden. Kippenpoten ongeveer 20 minuten op laag vuur garen, filets hoeven niet zo lang. Kip uit de pan halen en daarna in het braadvet de preu maken: 2 uitgeperste teentjes knoflook, de ui, paprika, prei, champignons, scheutje ketjap, peterselie, majoraan, peper, zout en komkommer ongeveer een kwartiertje stoven. Daarna de kip erbij doen (in het geval van kipfilet in stukjes) en even doorwarmen. Taugé onder kokend water spoelen en toevoegen. Rijst en satésaus apart serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten