zondag 7 augustus 2011

Bezoek van "down under" (deel 2)

Op vrijdag 5 augustus hebben we een rondje gemaakt met de Tasmaanse familie: eerst naar de molen de Arend in Terheijden, die we konden bekijken en die nog druk aan het werk was met het malen van graan. Erg interessant, met name voor Terri, de echtgenote van neef Dick, omdat dit haar eerste bezoek aan Nederland was en ze uiteraard veel over molens, klompen en dijken had gehoord, maar nu eindelijk die dingen kon bekijken.

Daarna naar Lage Zwaluwe, waar de grootouders van vaders kant van Dick Knoop vandaan kwamen. Op de begraafplaats hebben we de graven laten zien van allerlei verwanten, met name van de familie Dubbelman, die heel lang in Lage Zwaluwe heeft gewoond. De gezamenlijke overgrootvader van Dick en mij Pieter Dubbelman was een griendhandelaar, die grote stukken land in de Biesbosch bezat. Hij en zijn vrouw hadden 13 kinderen, die dankzij de rijkdom van hun vader een goede start hadden: zij kregen allemaal een huis, en soms kapitaal om een bedrijf te starten.

In Lage Zwaluwe hebben we ook de watersportzaak van Crezeé bezocht, want Dick is een fervent watersporter, die een zeilboot in Tasmanië heeft en dikwijls aan de Sydney-Hobart race heeft meegedaan. Hij heeft plannen om een motorboot aan te schaffen, waarmee in Europa kan worden gevaren op de binnenwateren.

Daarna hebben we een andere neef in Zwijndrecht bezocht, een zoon van een zuster van onze grootmoeder. Ook daarmee weer lang zitten praten, foto's bekeken en e-mail adressen uitgewisseld.

Zaterdag 6 augustus hebben we ons bezoek meegenomen naar Den Haag, waar we een reünie van vrienden hadden. We hebben ze daar op de trein naar Amsterdam gezet, want ze wilden zoveel mogelijk van Amsterdam zien voordat hun geplande bootreis begint. Ze hadden een hotel geboekt in de buurt van het Leidseplein, en vandaag 7 augustus begint hun Rijn-Donau reis. 23 augustus komen ze weer terug in Breda, na een treinreis Wenen-Zurich, gevolgd door een treinreis Zurich-Brussel. (wordt vervolgd)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten