zaterdag 16 juli 2011

Google afbeeldingen

Sinds enige tijd heeft Google afbeeldingen een nieuwe zoekmogelijkheid: je kunt Google met een afbeelding op het Internet laten zoeken om na te gaan wat er op die afbeelding staat. De rechtgeaarde puzzelaar klinkt dit als muziek in de oren, want vaak zijn er puzzels waarbij een afbeelding wordt getoond, met b.v. als vraag: In welk dorp in Noord Brabant staat deze kerk. Vroeger moest je dan intypen bij Google afbeeldingen "kerk Noord Brabant" maar dan kreeg je een hele verzameling plaatjes, waar je dan doorheen moest graven voordat je eventueel resultaat had. Nu download je de betreffende afbeelding naar je PC, en je uploadt hem in het venster van Google afbeeldingen, door op het camera symbool te klikken:

Als je dat gedaan hebt zie je dit venster:

Dan de gedownloade afbeelding uploaden en je krijgt een tekst en een aantal soortgelijke afbeeldingen voor je neus. B.v. bij deze kerk:

Ik had de afbeelding vraag.jpg genoemd, zodat Google niet stiekem naar de naam kon kijken, maar dat was niet nodig, want binnen een halve seconde kreeg ik dit antwoord:

Heel handig, ook b.v. bij de VARAgids filmquiz!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten