donderdag 21 juli 2011

Drie dagen België

We zijn weer terug van 3 dagen België. We hadden een hotel geboekt via zo'n goedkope boekingsclub, we zaten in Hotel Chateau du Lac, in Genval, gemeente Rixensart, vlak onder Brussel. Volgens de informatie op de kamer was de prijs van een 2-persoonskamer € 355 per nacht, maar wij hebben dat uiteraard niet betaald! Het was wel een mooie grote kamer, maar die prijs leek ons erg overdreven voor een kamer waar geen jacuzzi bij was, alleen een normale badkamer.

Dinsdag 19 juli hebben we in de buurt rondgekeken (Waterloo), en woensdag zijn we Brussel ingegaan, waar ze al druk bezig waren met de voorbereidingen van de 21e juli. We hadden de auto onder de Munt geparkeerd, dan zit je overal dichtbij (Rue Neuve, Grote Markt, Galerie Anspach etc.) In de Zandstraat hebben we het Belgisch Stripcentrum bekeken, waar je de bekende Belgische striphelden kunt bewonderen, Kuifje, Lucky Luke, de Smurfen etc.:



Hier kun je zien hoe het stripcentrum eruit ziet: Stripmuseum Het gebouw is erg mooi, Art Nouveau van Victor Horta.

Bij alle winkels in de Rue Neuf hadden ze solden/soldes/schlussverkauf, maar we hebben ons beheerst en niet alle winkels leeggekocht. ;-)

Brussel is erg hele mooi op sommige plekken in het centrum, en dit plein hadden we nooit eerder gezien: Het Martelarenplein, waar de Vlaamse Minister-president zijn kantoor heeft. De slachtoffers van de Belgische revolutie van 1831 liggen er begraven in een crypte en er staat een mooi monument op:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten