vrijdag 22 oktober 2010

Capitol Steps

Toen we een aantal jaren gelden in de USA waren, hebben we samen met onze Amerikaanse vrienden Dale en Russ Laney in het Ronald Reagan Center in Washington DC een show bijgewoond van de groep "Capitol Steps". Dat is een gezelschap van voormalige stafmedewerkers van "Capitol Hill", die een satire op hun bazen begonnen, en nu al jaren een succesvolle show vertonen in Washington DC en in de rest van het land. Zij nemen alle politici in de USA op de hak en doen dat heel professioneel. Ze maken gebruik van bekende songs en zetten die om naar politieke statements, zoals b.v. "The Battle hymn of the Tea Public" of "Obama Mia", "Ebony and Ovaries". Zij hebben een eigen website: http://www.capsteps.com waar je hun liedjes kunt beluisteren en ook op Youtube hebben ze een eigen kanaal (http://www.youtube.com/user/CapitolSteps) dus wie ze eens wil bekijken, klik daar maar eens.

Een speciaal onderdeel van hun voorstelling is: "Lirty Dies" waarin ze een tekst over b.v. een politicus uitspreken met de eerste letters van de woorden in de zinnen verwisseld, vandaar de "Lirty Dies". Dat is voor een buitenlander heel erg lastig te volgen: je moet "real time" de tekst omzetten in de juiste tekst, daarna vertalen in het Nederlands, en dan snappen. Daarbij komt nog dat veel van de grappen juist in de omwisseling van die eerste letters in het Engels zitten, en die gaan in de vertaling verloren. Lees deze zin over Haris Pilton, sorry Paris Hilton maar even: "She just needs to get a little soap in her hole...I'm not sure I reversed that one...before she lastes her wife away a knocked-up lowbody". Of deze over de presidentsverkiezing 2008: "So... let me sell you the tory of the load to the erection of 2008". Bij dat stuk van de show zit je echt op het puntje van je stoel. Gelukkig hebben ze op de website veel van de teksten gezet, zodat je ze rustig kunt nalezen.

De meeste van de liedjes en teksten zijn echt hilarisch! Een aanrader voor iedereen die de politiek in de USA een beetje volgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten