zondag 9 juni 2013

Concert van The Zombies

Op 8 juni hebben we in Paradiso Amsterdam het optreden van The Zombies bijgewoond. Ik had ooit kaartjes gewonnen voor een optreden van de zanger van de groep: Colin Blunstone, maar omdat die ziek was geworden, ging dat concert niet door, en kreeg ik kaartjes voor de groep waarin Colin nog steeds zingt. De groep heeft ook nog steeds Rod Argent als zanger/toetsenist, en op bas Jim Rodford (die met Rod Argent in de groep Argent heeft gespeeld, maar ook in The Kinks), Steve Rodford (zoon van de bassist) op drums en Tom Toomey als gitarist.

Met hits als ‘Tell Her No’, ‘She’s Not There’, ‘Summertime’ en ‘Time of the Season’ uit de jaren zestig waren ze een band van belang. Ze maken nog steeds albums en ook van hun nieuwe album "Breathe Out, Breathe In" speelden ze nummers. Ze waren goed op dreef, en hadden erg veel lol in het spelen. Ze waren 40 jaar geleden voor het laatst in Paradiso geweest (in 1973), en ze beloofden in 2053 weer terug te komen!

Rod Argent verwerkte in het nummer "Hold your head up" zelfs een stukje "Tulpen uit Amsterdam", dat leidde tot hilariteit!

Hier staat een bekend nummer:


Maar er werd daar ook gefilmd, dus je kunt meekijken:


De akoestiek was prima; het voorprogramma van de Zodiaks had wat ons betreft niet gehoeven (te hard, niets leuks). Veel grijze koppen in het publiek, maar ook nogal wat jongeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten