Omdat Apple nog geen nieuwe handleiding heeft gemaakt voor het besturingssysteem ios 7, heb ik de belangrijkste wijzigingen van de webbrowser Safari hier maar even op een rijtje gezet. Vroeger zag de browser Safari er zo uit:
Elke afbeelding in deze mini-handleiding kan worden vergroot door er op te klikken. Wat in de oude versie opvalt zijn de 2 invulvelden, in het midden het veld waar een website adres (URL) kan worden ingevuld, b.v. www.ah.nl en rechts het veld waarmee gezocht kan worden op internet met b.v. zoekmachines zoals Google of Bing. In de nieuwe versie zijn die 2 velden samengebracht tot 1 veld, waarin zowel URL's als zoektermen kunnen worden ingevuld:
Alle onderdelen van de oude bovenkant van de browser zijn in het nieuwe ontwerp weer terug te vinden, van links naar rechts de pagina terug, pagina vooruit knop (< en >), de "delen"-knop om de URL per e-mail, imessage bericht, Twitter of Facebook te versturen of toe te voegen aan bladwijzers/favorieten (zie plaatje hieronder). Aan de rechterkant van het zoekvak staat het symbool voor de lijst met favorieten en bladwijzers (het boekje), de wolk waarmee via iCloud tabbladen van de browser op andere apparaten (iPhone, Mac) kunnen worden weergegeven. Het plusteken staat nog wel op de oude plaats, daarmee kunnen tabbladen worden toegevoegd.
Met welke zoekmachine wordt gezocht, kan worden ingesteld met Instellingen > Safari >Zoekmachine. Daar kan worden gekozen tussen Google, Bing en Yahoo.
Bij het intikken van een URL geeft het systeem onmiddellijk suggesties:
Deze suggesties kunnen worden aangetikt, maar ook kan gewoon het adres worden ingetikt en op de knop "Ga" op het toetsenbord worden getikt.
Met de knop links van het zoekvak kan zoals hierboven al vermeld de URL worden doorgestuurd naar b.v. een e-mail ontvanger, maar ook kan het worden toegevoegd aan de lijst met bladwijzers of favorieten. Toevoegen aan favorieten heeft als voordeel dat er bij het tikken op het plusteken rechtsboven onmiddellijk een lijst wordt getoond met alle favorieten:
In dit geval zijn de Twitterpagina's van de politie Breda en buurtpreventie Breda samen met de website van Misdaad in kaart, P2000 en die van Buurtpreventie Breda getoond, die kunnen worden aangetikt om ze te starten. Onderhoud aan bladwijzers of favorieten kan via de knop met het boekje:
Met de knop "Wijzig" kunnen wijzigingen worden aangebracht in de lijstjes. Er kunnen b.v. aparte mappen met specifieke bladwijzers worden aangemaakt. B.v. een map "recepten" met daarbinnen allerlei URL's van receptenwebsites.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten