maandag 10 oktober 2011

Weekend Ommen

Afgelopen weekend waren we met de groep HSV 78-80 in Ommen, waar wij een cultureel/culinair weekend hadden georganiseerd. Om 13 uur kwamen de 7 echtparen samen in Hotel de Zon waar we eerst een lunch hadden (prima Zwolse mosterdsoep en lekkere broodjes). Daarna inchecken in het hotel, in mooie kamers met zicht op de Vecht. Toen, helaas met de paraplu op, naar de kunstgalerie Mark Smit die zich specialiseert in 19e en 20e eeuwse schilderijen uit Nederland en Belgiƫ. Hij hield een praatje over diverse stijlen, en vertelde over bijzondere aankopen, die hij had gedaan. Er waren topstukken tussen, zoals een George Breitner en een Isaac Israels. Omdat we maar een uurtje hadden, konden we helaas niet alle kunstwerken bekijken. We hadden namelijk een afspraak met het Tinnen Figuren museum, in hetzelfde gebouw (het voormalig stadhuis van Ommen), waar we ook een rondleiding kregen. Een van de topstukken van dat museum is de slag bij Waterloo, die daar met meer dan 10.000 tinnen figuren is afgebeeld. Maar ook de kijkkasten dr. Wieringa en de tinnen streekdrachten waren erg interessant.
Daarna terug naar het hotel, borreltijd en even bijkletsen. Om 19 uur het aperitief en tegen 20 uur het 3 gangen diner met gemarineerde zalm als voorgerecht, en Veluwse eend als hoofdgerecht (erg lekker). Daarna een causerie van onze voorzitter ("de toestand in de wereld"), gevolgd door een prima nagerecht en een kop koffie in de bar.
De volgende ochtend ontbijt met vers sap, koffie, thee, broodjes, eieren, spek, heel veel soorten beleg, cereals (wat was er niet?). Toen even het weekend evalueren, waarbij bleek dat we binnen het budget waren gebleven (gelukkig!) en een afspraak maken voor het volgende evenement in 2012. Om privacy redenen houden we die datum even voor onszelf.
Hoewel de voorzitter bij het afscheid nemen nog had gewaarschuwd dat niemand moest vergeten zijn kamersleutel in te leveren, bleek later dat toch 1 echtpaar de sleutel nog op zak had toen ze thuiskwamen en de huissleutel zochten! Opsturen dan maar!
Al met al een prima weekend, waar we met plezier aan terugdenken.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten